Stránky

Jak efektivně blogovat

I když se zdá, že blog má dnes skoro každý, stále se najde spoustu lidí, kteří nechápou, jak můžu tolik času věnovat něčemu, za co nedostávám žádné peníze. Já se naopak divím těm, kteří za své koníčky platí. Já u blogu, prosím, relaxuju zdarma.) A je to úžasná terapie.

Škoda, že jsem neblogovala za studentských let. Takovouhle pohodičku už si jentak nedopřeju.) www.imgfave.com
Na druhou stranu je ale pravda, že čas věnovaný blogování někdy chybí třeba v kuchyni, kde by se mohlo častěji vařit, také knížky by se mohly častěji číst a sem tam zaregistruju smutný pohled mé lásky, které bych se mohla po večerech více věnovat.) Děti netrpí, ty večer spí:)

Jak to vyřešit? Zefektivněním blogerské tvorby. Zde jsou tři základní rady, jak na to:

1) Všechno, co mě napadne a zaujme ať už je to v časopise, televizi, na ulici nebo v obchodě zapisuju do mobilu, abych si pak při nejbližší příležitosti mohla založit "inspirační" koncepty. Když mám konečně čas na blog, postupně je zpracovávám. A následná rada zní: Inspirace se musí ZAPISOVAT, ZAPISOVAT A ZAPISOVAT.), protože spoustu věcí člověk prostě zapomene.

2) Vlastní tvorba je nejcennější a každý to ví. Pokud ale toužíte být na blogu aktivní a vaše kreativní já si zrovna dává šlofíka, nebojte se SDÍLET (samozřejmě s poctivým zazdrojováním). Je to nejen časově úsporné, ale také užitečné: Umožní to šířit vzduchem dobré věci, které se tak dostanou k více lidem.

3) A na závěr rada ze všech nejefektivnější: BLOGUJTE V PRÁCI!.) Nikdo se nemůže plnně soustředit osm hodin v kuse, což potvrzuje spoustu vědeckých pokusů. Ideální jsou pravidelné pauzičky, během kterých se dá vymyslet spousta skvělých blogových příspěvků:) A doplňující info na závěr - nejkreativnější je člověk mezi devátou a jedenáctou dopoledne - ideální čas na blogotvorbu.)

6 komentářů

  1. Hmm, tak teď jsem se na blogu Caryfucky http://kokino-home.blogspot.cz/2012/11/z-nedostatku-prednost.html#comment-form docetla, ze zadarmo to uz asi dlouho nebude. Ach jo.(

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Iri, článek super, doma stejné potíže s tím, že moje děti večer nespí...jinak na Kokino jsem to také četla, já používám od začátku Picasa 3 (je také od Googlu) a zatím dobrý a to dávám hodně fotek. TAk snad jsem to teď nezakřikla. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jani, až to přijde i na mě, Picasso vyzkouším. Jinak naše dítě je ještě malé a ze školky totálně odrovnané, takže to zatím jde, ale jsem si vědoma toho, že bude hůř.)

      Vymazat
  3. Iri, já myslím, že bude. Já jsem blog taky hodně zahlcovala fotkama a i teď jsem si poradila.
    A skvělý článek. Pro mě je taky blogování velký relax a taky velká motivace nezakrnět. Trochu bojuju s dodržováním prvního bodu, zkoušela jsem zapisovat, sepisovat, poznámkovat, ale nejsem v tom dost důsledná, takže mi všechno dozrává v hlavě, co zapomenu, je nenávratně pryč. Ale u mě to není zase tak velká škoda, ráda slovy nesmyslně plýtvám. Chtěla bych mít tak krásný sloh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooh, děkuji, já bych zas chtěla být tak šikovná a designově dokonalá:) Myslím, že se skvěle doplňujem.)

      Vymazat
  4. dobré tipy, zvláště s tím zapisováním bezesporu souhlasím! je dobré si dělat plány, aby člověk v jednu chvíli nepřispíval každý den a z toho měl měsíc pauzu (ehm, ehm i to už se mi povedlo:DDD)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)